EFT is een zeer effectieve methode om stress  in je lichaam op te ruimen. Het is een broertje van EMDR en valt onder de energiepsychologie. Hoe werkt het? Als je iets (heftigs) meemaakt, dan reageert je lichaam hier automatisch op met een stressreactie (vechten, vluchten, bevriezen). Vaak blijft er na zo’n heftige gebeurtenis een restje spanning achter. Die onafgemaakte stressreactie kan een beperkende invloed krijgen op je dagelijks leven. Een detail, dat lijkt op de eerdere stresssituatie, kan de fysieke stressreactie opnieuw activeren waardoor je een overdreven fysieke reactie krijgt op een relatief klein incident. Dit kan je gaan belemmeren in je dagelijks leven.

Met behulp van EFT ontkoppel je de oude ervaring met de fysieke reactie waardoor je in het NU niet meer vanuit het verleden hoeft te reageren. Het “tappen” verandert de neurale netwerken in het brein en zorgt ervoor dat het cortisol-gehalte verlaagt. Het is effectief bij regulatie van spanning (angst, schuld, schaamte, paniek, rouw, ergernissen, trauma’s) en bij het vergroten van zelfvertrouwen. Kortom, multi-inzetbaar en het mooie is dat je het ZELF doet!

Ik zet EFT zowel in bij kinderen als volwassenen en de resultaten zijn altijd weer verbluffend en bijzonder. Zeker in combinatie met de biotensor en/of lichaamswerk.

EFT voor kinderen en volwassen
Bij kinderen, die op school niet volledig presteren, en geblokkeerd zijn door negatieve inprentingen, zijn de resultaten ook geweldig! Maar ook angsten en nare herinneringen kunnen bij kinderen met EFT aangepakt worden. Ouders en kinderen kunnen het thuis, nadat ze het samen hebben geleerd, uitstekend samen toepassen.

Ook volwassenen boeken mooie resultaten met EFT. Vaak is een stressontlading direct al voelbaar en het mooie is dat er in één sessie diverse soortgelijke situaties kunnen worden losgekoppeld. Dit geeft voelbaar ruimte en zorgt soms direct al voor minder fysieke klachten.

EFT en Biotensor

Ik combineer een EFT-sessie graag met de biotensor. Terwijl de cliënt aan het “tappen” is, voert de biotensor de losgekomen spanning af. De biotensor maakt ook inzichtelijk wat de grootste bronnen van spanning zijn en welke overtuigingen hieraan gekoppeld zijn. Dit inzicht maakt het mogelijk de EFT-sessie af te sluiten met het ankeren van een bekrachtigende overtuiging. Dat geeft vaak veel zelfvertrouwen en een nog krachtiger resultaat: bloei van binnenuit!