Als Helend en Mindful Kindcoach vind ik het leuk om kleine en grote kinderen in hun kracht te zetten, zowel op individueel niveau als in groepen. Daarom geef ik ook gastlessen op scholen.

De focus van de lessen ligt op het creëren van bewustzijn van de kracht van gedachten, het leren herkennen en beïnvloeden van lichaamssignalen en het leren omgaan met spannende en lastige situaties.

De basis voor de lessen zijn elementen uit het VRIENDEN-programma, de opleiding Mindfulness voor kinderen, ademwerk en meditatie.

Het VRIENDEN-programma is van origine een Australisch cognitief- en gedragsprogramma dat kinderen en jongeren vaardigheden aanleert waarmee zij hun gedrag, hun gedachten en lichamelijke reacties kunnen aanpakken om zo weerbaarder te worden en angsten, piekeren en stress de baas worden. Het programma is erkend door de World Health Organisation en door het Nederlands Jeugd Instituut als effectief preventief programma. Ik ben gecertificeerd trainer van dit programma.

De focus van de lessen wordt bepaald in afstemming met de school en docent. De kinderen krijgen ook oefeningen mee naar huis die ze met het gezin kunnen doen zodat het geleerde een verdieping krijgt.

Ben je nieuwsgierig wat ik voor jou kan betekenen? Neem dat gerust contact op voor een oriënterend gesprek via 06 18 16 89 64 of het contactformulier.