NEI staat voor Neuro Emotionele Integratie of zoals wij het zo mooi geleerd hebben voor Nieuw Emotioneel Inzicht. De therapie richt zich op het loslaten van onverwerkte emoties of blokkades, trauma’s, fysieke klachten of belemmerende overtuigingen. Met de biotensor maak je de emotionele lading die gekoppeld is aan klachten zichtbaar, waardoor de stress die hiermee samenhangt en daarmee ook de klacht vermindert of zelfs verdwijnt.

Hoe werkt het?

Leuke maar ook minder leuke ervaringen slaan we op in ons systeem en bepalen ons gedrag. Ons gedrag is voor 95% onbewust automatisch. Vaak hebben we dus niet eens door dat een eerder ervaarde emotie en/of gebeurtenissen invloed heeft op ons gedrag in het hier en nu. NEI maakt je bewust van belemmerende emoties en overtuigingen die opgeslagen zitten in ons onderbewustzijn. Ik werk hierbij samen met de biotensor. De biotensor is een energetisch meetinstrument die de vertaalslag kan maken van ons onderbewustzijn naar ons bewustzijn.

In ons onderbewustzijn liggen heel veel oude herinneringen opgeslagen die wij niet meer weten maar die wel voor stress in ons systeem kunnen zorgen en ons handelen kunnen beïnvloeden. De biotensor maakt deze herinneringen zichtbaar waardoor ze losgekoppeld kunnen worden en er vrijheid in handelen ontstaat.

Tijdens een NEI consult gaan we samen aan de slag om de niet verwerkte emotie op te zoeken. Als iets klopt, zijn het onderbewustzijn en bewustzijn het eens en geeft de biotensor een ‘ja-beweging’. Als iets niet congruent is, ontstaat stress en verslappen spieren. De biotensor geeft dan een ‘nee’ aan. Door met de biotensor te werken, worden emotionele blokkades ‘zichtbaar’, kunnen we op zoek naar de trigger en aan de slag om deze te ontkoppelen. Het fijne van deze methode is, dat je voorkomt dat je oude pijn hoeft op te roepen en gaat herbeleven. Emoties kunnen en mogen er zeker zijn maar lange praatsessies zijn niet nodig.

Is er ook een wetenschappelijke verklaring?

Ons lijf is opgebouwd uit cellen, als je groeit of bij het herstel van een wondje, worden er nieuwe cellen gemaakt. Dit wordt celdeling genoemd. Eerst wordt elk chromosoom in de celkern gekopieerd. Daarna ontstaan twee kernen. Elke kern krijgt een volledige set chromosomen. Daarna deelt de cel zich. Oude cellen in je lijf gaan dood en nieuwe cellen ontstaan, het duurt zo 6 weken om alle cellen in je lijf te vernieuwen en na 7 jaar zijn alle cellen in je lichaam vernieuwd. Van dat gegeven maken wij gebruik, de trigger/emotie waar wij mee werken zit in onze cellen. Als wij deze hebben losgekoppeld van de cel dan wordt bij de celdeling niet de cel met emotie gekopieerd maar de cel zonder die emotie!

Wat kun je ervaren tijdens een sessie met de biotensor?

Wat je ervaart, verschilt van persoon tot persoon. Je kunt emotioneel worden (bv. verdrietig, opgelucht of blij), rillingen krijgen, ineens heel moe worden, energie voelen stromen en het koud of warm krijgen. Het kan ook heel goed, dat je helemaal niets ervaart. Dat zegt niets over de impact van de behandeling, je mag er vanuit gaan dat er altijd iets in beweging is gezet.

Voor wie is het geschikt?

Voor iedereen, van baby tot bejaarden en alles daartussen. Het wordt ook voor dieren en planten ingezet en werkt ook op afstand. Kortom, voor alles dat een trilling heeft.

Waar kun je de biotensor voor inzetten?

 • Allergieën zoals prikkelbare darm, glutenintolerantie, koemelkallergie
 • Emotionele klachten zoals niet lekker in je vel zitten, boosheid, belemmerende gedachten
 • Beperkende overtuiging omzetten in bekrachtigende overtuigingen
 • Energetische huisreiniging
 • Fysieke klachten zoals rugpijn, hooikoorts, eczeem, last van je menstruatie, hormonen uit balans
 • Kinderwens
 • Stress gerelateerde klachten
 • Slaapproblemen, moeilijk in slaap komen of wakker worden op hetzelfde tijdstip
 • Alleen geboren twee- of meerling
 • Ontstoren van medicijnen en vaccinaties
 • Zwangerschapskwalen of – begeleiding

Kan ik het ook combineren met andere therapie?

De NEI-sessie met biotensor werkt prachtig samen met energetisch werk. Ik combineer het graag met een energetische voetmassage. Op die manier kan de spanning die vrijkomt na een sessie heel goed worden afgevoerd waardoor het werkt als een procesversneller. Ook kan een NEI sessie met biotensor inzicht geven in systemische verstrikkingen. In zo’n geval is een systemische opstelling een mooi vervolg. Tot slot combineer ik het met de inzet van Bloesemremedies of Schussler Zouten. De biotensor kan hierbij ook uitstekend ondersteunen om aan te geven wat passend is.

Ja, dat wil ik! App of bel met 06 18 16 89 64 of mail met rosien@praktijklarose.nl