In de workshop “Adem je vitaal” leer je waarom ademen zo belangrijk is en krijg je praktische ademtechnieken voor dagelijks gebruik.

De workshop duurt 2,5 uur. Je krijgt onderbouwde kennis over hoe ademhaling kan leiden tot vermindering van stress en angst en het vergroten van vitaliteit en veerkracht. Tijdens de workshop leer je simpele yoga en praktische ademoefeningen die eenvoudig kunt toepassen in de dagelijkse praktijk. De ademhalingstechnieken die zijn gebaseerd op diverse bewezen methodes (waaronder Buteyko) en de Vedische traditie. Technieken waarvan wetenschappelijk het effect is vastgesteld.

De workshop vindt plaats op zondag 3 december van 10.30-13.00 uur aan de Vlietweg 14 in Leidschendam (gratis parkeren). Voor al het benodigde materiaal wordt gezorgd en je krijgt na afloop een boekje met praktische tips en uitleg van de oefeningen.

De bijdrage voor de workshop is €50, inclusief al het materiaal en btw.

Tip: Drink de dag(en) voorafgaand aan de training zo min mogelijk koffie en alcohol en eet matig. Dat bevordert het effect van de training.

Kledingadvies: doe makkelijk zittende kleding aan, draag geen leren riemen, horloges en knellende sieraden. Dit bevordert de doorstroming van de levensenergie, prana, en een ontspannen houding.

Aanmelden? Je kunt je voor deze workshop aanmelden door een mail te sturen naar rosien@praktijklarose.nl of door een berichtje te sturen naar Rosien via 06 18 16 89 64

Wat zeggen anderen?

“Heel goed om zelf te doen. Het doet je goed. Je wordt goed begeleid. Niets moet, alles mag. Als heel prettig ervaren.”

“Het was een prachtige workshop en wat is het mooi om je adem bewust in te zetten in situaties (bijv stress..niet slapen). Veel van geleerd. Dank je wel

“Was heel fijn om erbij te zijn Rosien en ontzettend leuk om weer nieuwe technieken geleerd te hebben. Ik sliep vannacht heel goed, daar zal de workshop zeker aan hebben bijgedragen.”

Workshop Vergroot je werkplezier

Voor iedereen die met meer ontspanning en plezier wil werken.

Wat is werkplezier? Hoe voelt dat? Hoe kun je er meer van creëren en hoe kun je stress reduceren? Dat leer je in de workshop Vergroot je werkplezier. De workshop bestaat uit twee dagdelen waarin theorie wordt afgewisseld met praktische, creatieve en lichaamsgerichte oefeningen.

In het eerste dagdeel word je bewust van hoe het met jouw werkplezier en werkdruk is gesteld, hoe jouw ideale werkomgeving eruit ziet en krijg je praktische oplossingsrichtingen aangereikt om jouw werkplezier te vergroten.

In het tweede dagdeel gaan we op een creatieve en coachende manier aan de slag om concreet te maken wat jij nodig hebt om jouw werkplezier zo groot mogelijk te laten zijn. Je werkt aan je eigen vision board zodat je een concrete en blijvende herinnering hebt aan jouw ideale werkomgeving. De workshop geven we zowel aan individuele medewerkers als aan teams.

Ook is er maatwerk mogelijk, zoals een verkorte versie. Informeer naar de mogelijkheden.

Na het volgen van de workshop:

  • ben je meer bewust van de signalen die duiden op werkplezier en werkdruk
  • heb je praktische tools om steviger te staan, te ontspannen en meer in verbinding te zijn met jezelf
  • heb je inzicht in je persoonlijke waarden en drijfveren
  • ben je meer bewust van je innerlijke ervaringen en gedragsneigingen
  • heb je een concreet beeld van hoe jouw werkplezier eruit ziet en wat je nodig hebt om daar te komen.

Verschillende organisaties, zoals de ministeries van OCW, VWS en SZW, Yacht Nederland, een grote univeristeit en basisschool Houtrust, hebben deze workshop al gevolgd. Ervaringen vind je bij “Referenties”.

Ben je nieuwsgierig of deze workshop iets voor jou is? Neem dan contact op via 06 18 16 89 64 of via het contactformulier.

Wat zeggen anderen?

“Een waardevolle cursus om dichter bij jezelf te komen, creatief na te denken en jezelf out-of-the-box te leren denken. Ik heb veel geleerd over mezelf en handvatten gekregen om hiermee aan de slag te gaan. Dankbaar!”

“Een inspirerende workshop om te doen in een gemoedelijke atmosfeer, onder leiding van enthousiaste trainsters. Van yoga, zingeving, bewustwording, ontspanning en een persoonlijke benadering. In twee ochtenden weer tot bewustzijn gekomen, waar het om kan gaan.”

“De workshop is een goede mix van creatief, praktisch, gevoel en humor. Echt een aanrader om even stil te staan bij wat je doet, wat je wilt en hoe je daar komt.”

Workshop Kennismaking met NLP en Systemisch Werken

In deze workshop maakt je op speelse wijze kennis met de praktische magie van Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) en systemisch werk. Je krijgt meer inzicht wil in onbewuste drijfveren, blokkades en innerlijke dynamieken.

De workshop start met een korte uitleg over wat NLP en systemisch werk is en hoe je het in de dagelijkse praktijk kunt inzetten. Daarna ga je in kleine groepjes aan de slag met dilemma’s, jouw kwaliteiten, de kracht van gedachten, energiegevers en energienemers.

Iedere opstelling geeft voor alle deelnemers weer een nieuwe ervaring en een schat aan inzichten, zowel voor de inbrengers van een thema, de representanten en aanwezigen.

Afhankelijk van de groepsgrootte wordt de workshop begeleid door 1 of 2 trainers.